Op zoek naar tuinverlichting? Vind snel de juiste lamp door te zoeken in de populairste categorieën. Bekijk bijvoorbeeld de klassieke buitenlampen  of buitenlampen met sensor. Zit hier de juiste categorie niet bij? Kijk dan eens naar de complete buitenlamp collectie.

Buitenverlichting tips & informatie

Buitenverlichting moet in een bepaalde mate beschermd zijn tegen stof en water. Dit wordt de IP-waarde genoemd. De standaard IP-waarde voor buitenverlichting is IP44. Buitenlampen met deze IP-waarde zijn uitgebreid getest op waterbestendigheid en zijn speciaal ontworpen voor buiten. Een groot deel van de buitenlampen op onze website, zoals de buiten wandlampen vallen onder deze categorie. 

We kunnen buitenverlichting verder indelen in ingebouwde lampen voor buiten, zoals plafond inbouwspots die in een afdak zijn ingebouwd. Deze buitenverlichting komt (veel) minder in contact met water, en heeft met een IP-waarde van IP23 al voldoende bescherming. 

Tenslotte is er nog de buitenverlichting die veel in contact komt met regenwater, bijvoorbeeld de grond inbouwspots. De IP-waarde van IP67 is voor de inbouwspots voldoende. 

Voordat u op zoek gaat naar de verlichting voor uw tuin is het verstandig om een lichtplan te maken, zodat u precies weet waar u welke verlichting wilt hebben. Met behulp van een tuinverlichtingsplan kunt u gericht op zoek gaan naar de bijpassende buitenverlichting voor uw tuin. 

Buitenlampen online kopen

Buitenverlichting is in te delen in verschillende categorieën. Naast de verschillende kleuren, modellen en materialen van buitenlampen wordt er onderscheid gemaakt in:

Opritverlichting: Om de oprijlaan veilig en sfeervol te verlichten zijn er verschillende buitenlampen geschikt. Populair zijn de grondspots en staande buitenlampen zoals lantaarns of prikspots.

Spotverlichting voor buiten: Grondspots zijn sfeervol en functioneel en kunnen op verschillende manieren worden ingezet als buitenverlichting.

Verlichting op zonne-energie: Buitenlampen op zonne-energie zijn in opkomst. Naast het voordeel dat er geen stroom gebruikt wordt om de energie te leveren, zijn lampen op zonne-energie makkelijk te installeren in de tuin, zodat er geen gedoe is met het aanleggen van stroomsnoeren.

Buitenverlichting op bewegingssensor: Tuinverlichting op bewegingssensor is ideaal wanneer u vaak thuiskomt in het donker. Geen moeite meer met het zoeken naar de sleutels van uw deur, de lamp springt automatisch aan als hij beweging detecteert! Naast het gemak van de buitenlamp met bewegingssensor is deze ook zeer geschikt als inbraakpreventie.